Ovuláció vizsgálata méhnyakváladékkal


A váladékunk jelzi a termékenységünket. A váladékunk mennyiségének és változásainak felismerése a termékenység megértésének a kulcsa, a hormonális aktivitás leghasznosabb mutatója. A legtermékenyebb váladékot, amely leginkább nyers tojásfehérjére hasonlít, a kiugróan magas ösztrogénszint stimulálja, és nemcsak azt jelzi, hogy hamarosan bekövetkezik az ovuláció, de egyben optimális környezetet és csatornát alkot a spermiumoknak, amelyen azok fölúszhatnak.

 

A legkönnyebben  akkor mutatható ki az ösztrogén jelenléte és mennyisége a véráramban, és akkor következtethetünk a fogamzásképességünkre, ha az egész ciklus alatt ellenőrizzük a méhnyakváladékunkat. Mivel a növekvő ösztrogéntermelés fokozott váladéktermelésre stimulálja a méhnyaksejteket,  az ovuláció közeledtével egyre nyirkosabbá és síkosabbá teszi a hüvely környékét.

 

 

Méhnyakváladék vizsgálata: közvetlenül  ovuláció előtt a méhnyakváladék teljesen kitisztul, nyúlóssá válik, és a nyers tojásfehérjére hasonlít. Az ovuláció után szinte azonnal megszűnik a méhnyakváladék tisztasága és rugalmassága. Ismét sűrűbb, opálosfehér váladékká alakul, és sokat „pacázik” a következő napokban.  A következő menstruációig hátralevő hetekben pedig megint minimálisra csökken a méhnyakváladék, csak annyira, hogy nedvesen tartsa és óvja a hüvelycsatornát.

 

ovuláció vizsgálata, peteérés hőmérséklet

 

 

A méhnyakváladékot a vécén ellenőrizhetjük a legjobban. Miután megtöröltük magunkat, nézzük meg, hogy van-e, és ha igen, mi van a vécépapíron. Tiszta ujjal is ellenőrizhetjük, vagy figyeljük a bugyinkat.

 

peteérés

 

A kutatások szerint a legtöbb terhesség az ovuláció előtti hat, és az ovuláció utáni egy nap alkotta termékeny időszakban jön létre. Ha az ovuláció időpontjában életerős spermiumok vannak a petevezetékben, akkor a terhesség létrejöttére sokkal nagyobb az esély, mint ha a pár a tüszőrepedés után él nemi életet.

 

>> Megnézem a termékeket a webáruházban

 

Linkek

Internet - internet.wyw.hu Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyjtemnyKatalgusHun-Web LinkekLinkBank Linkkatalgus Ingyenweblapok.hu-Ingyenes weblap sablonokItems.hu LinkgyjtemnyKatalgusLinkBank Linkkatalgus Seobaglyak cikktrLinkel linkkatalgusLinkgyr linkkatalgusHungarian Web LinkgyjtemnyKatalgus-blogLinkel linkgyjtemny